het is heel mooi om te weten waar je heen wilt, maar je moet ook duidelijk maken dat je daar wilt komen

Sinds 2011 zijn we actief in duurzame energieprojecten. En nu is er Enber.
Vanuit een achtergrond in bedrijfsmatching en corporate finance kwam een eerste Esco op het pad. En met partners kregen we veel energie van de resultaten van onze aanpak. En wij niet alleen, we werden teruggevraagd en voor meerdere projecten. Soms vanuit de financier, een andere keer vanuit de ondernemer.

En door in de duurzame energiewereld te werken, werd het ook steeds belangrijker in ons eigen leven. Er is zoveel te doen en nog meer te bereiken, laten we dat nou gewoon bij elkaar brengen!

Dus anno 2016- 2017 is het tijd om de activiteiten onder te brengen onder een nieuwe naam: Enber. Enber staat voor samenwerken. Samenwerking tussen een aantal adviseurs, projecten, financiers en ontwikkelaars. Enber maakt duidelijk waar wij voor staan: het zijn de mensen die het doen en die hebben belang bij heldere informatie en input. Dus verwacht bij ons geen enorme spreadsheets, maar praktische en vooral: heel gemakkelijk te interpreteren beslisinformatie. Want diepgang krijg je niet door een brij van gegevens, maar door de juiste informatie goed te presenteren. En daar houden wij van.

Initiatiefnemer van Enber is Bernard Stornebrink, oprichter van Corporate Match, een overname- en financieringsspecialist, waardoor sinds 2002 vele partijen succesvol bij elkaar zijn gebracht. Daarnaast voert hij met veel enthousiasme diverse bestuursfuncties uit. En het zal je niet verbazen: ook daar gaat het om samenbrengen, knopen doorhakken en realiseren! Enber is natuurlijk niet alleen Bernard, op dit moment werken we met ons team aan de groei van Enber. En nu al zijn we op zoek naar collega’s! ( dus weet je iemand die onze werkwijze leuk vindt en graag aansluit, neem contact op!)

Ons team:

Bernard Stornebrink

Bernard Stornebrink

Specialist Duurzame financieringen

In 2002 ben ik mijn carrière in loondienst gestart bij een organisatie-adviesbureau. In datzelfde jaar ben ik ook als zelfstandige begonnen met een online marktplaats voor bedrijfsovernames. Dit bedrijf is uitgegroeid tot een allround landelijk opererend corporate finance kantoor. In die jaren heb ik veel bedrijven van binnen gezien en veel interessante onderhandelingen mogen voeren. Vanuit de corporate financepraktijk kwamen we in aanraking met projecten in de wereld van de duurzame energie. Dit sprak mij zeer aan en uiteindelijk heb ik de stap gezet om me hier volledig op te focussen (Enber). Financiering van duurzame projecten is een essentieel onderdeel van de energietransitie. De opgedane ervaring en creativiteit is hierbij onontbeerlijk. Voor diverse klanten vervul ik de rol van investmentmanager, manager project finance en business development. Samen met mijn collega’s hopen we een mooie bijdrage te leveren aan de energietransitie.

Samen met mijn vrouw en drie kinderen woon ik in Gorredijk. In mijn spaarzame vrije tijd ben ik nog uitvoerend bestuurder van de basisschool en ben ik te vinden in de tuin of op ons favoriete waddeneiland Ameland.

Gjalt Wijma

Gjalt Wijma

Projectmanager Duurzaamheid

Mijn werkende leven ben ik in 2002 begonnen binnen de makelaardij, hierin ben ik enkele jaren actief geweest. Daarna ben ik werkzaam geweest bij de vastgoedafdelingen van diverse grote semi-overheidspartijen. In mijn tijd bij deze bedrijven heb ik veel kunnen opsteken van organisaties en bedrijven waar ik mee in contact ben gekomen.

In 2018 ben ik in contact gekomen met Bernard en vanuit een gezamenlijke ambitie ga ik mij binnen Enber inzetten als projectmanager duurzaamheid om zo bij te kunnen dragen aan de energietransitie.

Naast mijn werkzaamheden voor Enber ben ik werkzaam als adviseur Vastgoed & Grondzaken binnen de overheid. Daarnaast probeer ik in mijn woonplaats Gorredijk een steentje bij te dragen met enkele bestuursfuncties. Om fysiek en mentaal fris te blijven hou ik ervan om hard(er) te lopen.

Ans Boorsma

Ans Boorsma

Office manager

Na een jarenlange loopbaan als verpleegkundige in het ziekenhuis heb ik enkele jaren geleden het besluit genomen vaker thuis te kunnen zijn bij ons opgroeiende gezin. Nu de kinderen wat zelfstandiger worden heb ik een carriereswitch gemaakt en ondersteun ik Enber bij diverse secretariële en administratieve zaken.

In mijn vrije tijd fotografeer ik graag en ben ik vliegende keep op de basisschool van onze kinderen. Hier help ik kinderen met een leesachterstand, maak foto’s en ondersteun leerkrachten waar nodig.

Sigrun Huiskens

Sigrun Huiskens

Intern Accountmanager

Ik heb een aantal jaar, met veel plezier, via een detacheringsbureau voor diverse banken gewerkt. Dit was altijd in het zakelijke segment. In 2017 kwam ik in contact met Enber en kreeg ik de kans om mijn opgedane kennis te benutten voor het verduurzamen van ons land. Dit was een kans waar ik niet lang over hoefde na te denken. Voor diverse opdrachtgevers vervul ik de Intern Accountmanagers rol.

Ik ben woonachtig in Dokkum samen met mijn vriend. We hebben samen een dochter. In mijn vrije tijd tuinier en lees ik graag. Ook ga ik regelmatig een dagje toeren op de motor.

We hebben zelf het gevoel dat we een druppel op de gloeiende plaat zijn. Maar de gloeiende plaat zou heter zijn zonder die druppel

– Moeder Teresa

John Doe