Ons team:

Hendrik Numan

Hendrik Numan

Energy Finance Consultant

Na 9 jaar werkzaam te zijn geweest in het (grootzakelijke) bankwezen, ben ik in 2007 gestart met het eerste debt-advisory kantoor in Noord-Nederland. Helder Corporate Finance adviseurs was gericht op het (grote) MKB, familiebedrijven en (overheids) instellingen. Begin 2020 heb ik besloten om mijn expertise en netwerk op het gebied van het financieren van (energie) transities onder te brengen in een nieuwe vennootschap met als doel bedrijven en instellingen te ondersteunen in het realiseren van hun ambities.

Voor diverse opdrachtgevers analyseer ik de haalbaarheid van projecten en vervul ik de rol van financieringsspecialist en sparringpartner.

Bernard Stornebrink

Bernard Stornebrink

Energy Finance Consultant

In 2002 ben ik mijn carrière in loondienst gestart bij een organisatie-adviesbureau. In datzelfde jaar ben ik ook als zelfstandige begonnen met een online marktplaats voor bedrijfsovernames. Dit bedrijf is uitgegroeid tot een allround landelijk opererend corporate finance kantoor. In die jaren heb ik veel bedrijven van binnen gezien en veel interessante onderhandelingen mogen voeren. Vanuit de corporate financepraktijk kwamen we in aanraking met projecten in de wereld van de duurzame energie. Dit sprak mij zeer aan en uiteindelijk heb ik de stap gezet om me hier volledig op te focussen (Enber). Financiering van duurzame projecten is een essentieel onderdeel van de energietransitie. De opgedane ervaring en creativiteit is hierbij onontbeerlijk. Voor diverse klanten vervul ik de rol van investmentmanager, manager project finance en business development. Samen met mijn collega’s hopen we een mooie bijdrage te leveren aan de energietransitie.

Samen met mijn vrouw en drie kinderen woon ik in Gorredijk. In mijn spaarzame vrije tijd ben ik nog uitvoerend bestuurder van de basisschool en ben ik te vinden in de tuin of op ons favoriete waddeneiland Ameland.

Jonathan Schermer

Jonathan Schermer

Energy Finance Consultant

Tijdens mijn studie Economie aan de Rijksuniversiteit Groningen ben ik me gaan richten op de onderwerpen energietransitie, duurzaamheid en innovatie. Deze onderwerpen spraken me aan vanwege hun relevantie en uitdaging. Na het behalen van mijn diploma was ik dan ook gebrand om mijn carrière in de sector van de duurzame energie te beginnen. Vanaf de zomer van 2021 heb ik dit kunnen doen bij Enber. Hier vervul ik de rol van junior energy finance consultant, waar ik verantwoordelijk ben voor marktanalyses maken, business cases opstellen en beoordelen, en studie verrichten naar innovatieve producten en verdienmodellen.

Ik ben opgegroeid in Haarlem en ben na het behalen van mijn bachelor in Amsterdam naar Groningen verhuisd, waar ik nog steeds met veel plezier woon.

Marloes Hoekman

Marloes Hoekman

Energy Finance Consultant

Mijn naam is Marloes Hoekman en ik ben junior energy finance consultant begonnen bij Enber. Ik ben 30 jaar, geboren in Honduras, waar ik 8 jaar gewoond heb. De afgelopen 22 jaar heb ik in Nederland doorgebracht en woon nu samen met mijn vriend in Genemuiden.

In mijn vrije tijd houd ik van reizen, lezen en muziek luisteren. Daarnaast vind ik het leuk om met vrienden en familie een bordspel te spelen, of gezellig samen te eten of uit te gaan.

Ik heb eerst aan de Hogere Hotelschool gestudeerd in Leeuwarden en heb op het World Forum in Den Haag gewerkt voor mijn afstudeerproject. Daarna heb ik veel ervaring opgedaan als consultant bij een subsidie-adviseur. In mei 2018 heb ik mijn master in bedrijfskunde gehaald aan de Universiteit Twente. Mijn specialisatie tijdens deze master was gericht op innovatie, strategie en ondernemerschap.

Ik kijk er naar uit om opdrachtgevers van Enber te mogen ondersteunen bij het realiseren van hun duurzaamheidsdoelstellingen.

Karel van Dijk

Karel van Dijk

Energy Finance Consultant

Opgegroeid in Twente, maar na een studie in Groningen eigenlijk nooit meer weggegaan. Ik woon met veel plezier met mijn vriendin en twee kinderen in het mooie Haren.

Ik ben mijn carrière begonnen bij de Rabobank, voornamelijk als Financieringsspecialist. Hierbij mocht ik mij bezig houden met het financieren van mooie MKB-ondernemingen in Noord-Nederland in diverse sectoren.
Na twaalf jaar Rabobank heb ik de overstap gemaakt naar de duurzame sector. Bij een grote ontwikkelaar van zonneparken was ik verantwoordelijk voor de projectfinancieringen, die er voor zorgden dat de projecten daadwerkelijk gebouwd konden worden.

Vorig jaar ben ik betrokken geraakt bij Enber in de rol van Energy Finance Consultant. In deze rol op het snijvlak van duurzaamheid, financieren en advisering kan ik mijn expertise inzetten om duurzame projecten mede mogelijk te maken. We zitten middenin een grootschalige energietransitie, één van de grootste wereldwijde ontwikkelingen van de afgelopen decennia. Alle bedrijven zijn in meer of mindere mate bezig met verduurzamen. Door financiële kennis en ervaring te combineren met de creatieve en innovatieve ideeën van ondernemers, maken we samen de energietransitie mogelijk.

Duco Pietjou

Duco Pietjou

Energy Finance Consultant

Duurzaamheid is mij met de paplepel ingegoten tijdens mijn studie ‘Global Responsibility & Leadership’ aan de Rijksuniversiteit Groningen, Campus Fryslân. Deze studie is gebouwd rond de Sustainable Developement Goals (SDG’s), en onlangs bekroond als beste Nederlands bachelor programma door de studiekeuzegids. Mijn profiel binnen deze opleiding bestond uit politieke-, data-science-, en economische vakken. Tijdens mijn studie heb ik ervaring opgedaan op het gebied van circulaire economie en klimaatadaptatie.

Naast mijn academische loopbaan ben ik altijd ondernemend geweest, gereflecteerd in 5 jaar horeca-ervaring, betrokkenheid bij het opzetten van de universitaire studievereniging en overkoepelende betrokkenheid in de gemeenschap.

Deze opgedane duurzame ervaring zet ik op het huidige moment in binnen de energietransitie als Junior Energy Finance Consultant bij Enber B.V. Zoals de functieomschrijving suggereert bevind ik mij op het snijvlak van duurzaamheid, financieren en advisering. Werkzaamheden betreffen marktanalyses uitvoeren, business cases opstellen, (ondersteunend) projectmanagement, en een diversiteit aan andere taken.

Mijn persoonlijkheid kenmerkt zich als leergierig, extrovert en optimistisch, hiernaast heb ik een empathisch karakter en beschik ik over een gezonde dosis humor. Verder heb ik een affiniteit met techniek en sport, en woon ik in het pittoreske Oentsjerk.

Emiel Meijer

Emiel Meijer

Energy Finance Consultant

In verschillende functies bij de Rabobank heb ik mij jarenlang ingezet voor grootzakelijke klanten. Als Accountmanager Grootzakelijk heb ik mij gespecialiseerd in bedrijfsfinancieringen. Van groeifinancieringen tot aandelentransacties, altijd met het oog op continuïteit.

Continuïteit is een synoniem van duurzaam. Een duurzame oplossing is een oplossing die voor nu én de toekomst waarde creëert voor zichzelf en de wereld om zich heen. Met die instelling zet ik mijn tanden graag in duurzame business cases. Als Energy Finance Consultant zoek ik naar de beste route om van initiatief tot realisatie te komen. Dat doe ik in samenwerking met alle betrokken partijen onder het motto: If you want to go fast, go alone. If you want to go far, go together.

Samen met mijn vrouw en twee kinderen woon ik in Haren. In mijn vrije tijd vind je me onder andere op het basketbalveld en langs de lijn als leider van het voetbalteam van mijn zoon. Daarnaast geniet ik graag met gezin en/of vrienden van horeca, cultuur en natuur.

Arjon Wilpstra

Arjon Wilpstra

Energy Finance Consultant

In het rustige Frieze dorpje Jistrum opgegroeid. Inmiddels bijna 30 jaar oud. Nu wonend in Leeuwarden waar ik ook kan genieten van de drukte die het te bieden heeft.

Ik heb een jaar milieukunde gestudeerd aan het Van Hall in Leeuwarden. Vervolgens van studie gewisseld en energiemanagement gestudeerd aan de Artesis Plantijn hogeschool in Antwerpen. Sindsdien is mijn werk altijd gekoppeld geweest aan duurzame-energie. Waarvan het grootste deel als adviseur bij een adviesbureau. Hierbij veelal gewerkt aan het opstellen van businesscases voor duurzaamheidsinvesteringen, met name in de industrie.

In mijn vrije tijd breng ik graag tijd door met vrienden en familie. Ik vind het geweldig om mijn vrije tijd in de natuur door te brengen met lange wandelingen. Dit bij voorkeur in de bergen. Ook maak ik graag verre reizen om kennis te maken met andere culturen. Daarnaast ga ik een paar keer per jaar naar Antwerpen om daar mijn vrienden uit mijn studietijd te bezoeken.

Binnen Enber houd ik mij bezig met biogas en biogashubs. Boerenbedrijven staan voor grote uitdagingen. Biogas kan een feitelijke uitkomst bieden voor een deel van de stikstof en methaan emissies in de sector en biedt tegelijkertijd een aanvullende inkomstenstroom voor de boeren bedrijven.