Begeleiding en ondersteuning energieproject

Enber, specialist in Begeleiding energieprojecten – Een nieuw energieproject voor ogen? Samen brengen wij dit tot een succesvol project! Wij ondersteunen en begeleiden energie coöperaties, overheden en belanghebbenden bij het verwezenlijken van energieprojecten, maar ook ondersteunen wij bij de aankoop en verkoop van (floating) zonneparken en windparken. Enber zet zich hoofdzakelijk in voor de duurzame projecten in Friesland, Groningen en Drenthe, maar ook voor de rest van Nederland mag u contact met ons opnemen.

Geen ambitie is ons te gek. Eerder waren wij bijvoorbeeld al betrokken bij de ontwikkeling van het grootste floating solar project van Europa. Voor meerdere projecten kunt u bij ons terecht. Niet alleen voor het opwekken van duurzame energie, maar ook projecten die de CO₂ uitstoot verlagen, zoals de productie van biogas of ideeën met waterstof.

Benieuwd wat Enber voor u kan betekenen? Neem dan contact met ons kantoor in Friesland op!

Begeleiding op maat Energieadvies op maat

Bij Enber in Friesland verzorgen wij een advies voor uw duurzame (energie) project op maat. Dit doen wij door bedrijven en instellingen, die net zo ambitieus zijn op het gebied van duurzame energie als wij, te ondersteunen en te begeleiden. Op die manier zorgen wij ervoor dat de footprint van de mens die we op de aarde achterlaten steeds een stukje kleiner wordt.

Wij geloven in maatwerk omdat wij in de praktijk ervaren dat iedere vraagstuk om een andere oplossing vraagt. Geen advies dat wij geven zal daarom hetzelfde zijn. Samen kijken we naar wat nodig is om uw uiteindelijke doel te behalen. Hierbij staan wij voor u klaar met de volgende diensten, waaruit u zelf een keuze kunt maken.
• Optie analyse
• Strategie
• Projectmanagement
• Financiering
• Mergers and acquisition
• Energy Finance professionals

Aanpak advies

Als onafhankelijk adviseur voor duurzame energie projecten in in Friesland, Groningen en Drenthe geloven wij in de kracht van maatwerk. Geen enkel grootschalig project is identiek. Daarom werken wij niet met vaste pakketten, maar kijken we juist wat de wensen en mogelijkheden zijn voor uw coöperatie. In Friesland, Groningen en Drenthe adviseren wij al jarenlang voor grote projecten over het inzetten van duurzame energie. Samen kijken we naar de doelen die uw bedrijf, organisatie of instelling wil bereiken. Vervolgens gaan wij aan de slag met het analyseren van de opties of het opstellen van een strategie. Echter hoeft het daar niet bij te blijven. Wij begrijpen dat het proces van verduurzaming complex kan zijn en er veel bij komt kijken. Daarom ondersteunen wij u bij het realiseren van uw ambities. Denk bijvoorbeeld aan het in orde maken van de financiering of het management van het gehele duurzame project.

Onafhankelijk adviesbureau Friesland, Groningen en Drenthe

Enber geeft advies op maat en begeleid energie coöperaties, gemeenten en belangenorganisaties bij het aanlooptraject van een energieproject. Dit kan onafhankelijk advies zijn voor zowel zonneparken, zonnedaken als windparken. Bij ons geldt; “the sky is the limit”. Kom bij ons met het duurzame idee en wij kijken op welke gebieden wij kunnen ondersteunen en assisteren bij uw duurzame project.

Enber is een onafhankelijk adviesbureau dat de wereld wil verbeteren door het uitbreiden van duurzame investeringen. Dit doet Enber door haar netwerk in te zetten voor o.a. energieprojecten. Enber heeft een netwerk van financiers, investeerders en overheden om projecten tot een succes te brengen.

Enber is gevestigd in Heerenveen maar wij zetten ons met name in voor de noordelijke provincies Friesland, Groningen en Drenthe. Maar ook in de rest van Nederland is duurzaamheid hét streven voor een betere wereld en zijn wij graag bereid tot een gesprek.

Wij zijn met name gespecialiseerd in de financiering, aankoop en verkoop van energieprojecten zoals (floating) zonneparken en windparken. Wij stellen hiervoor financiële modellen op, maken projectplannen voor de financiers en leggen contact met financiers, crowd en investeerders voor de financiering van duurzame projecten in Friesland, Groningen en Drenthe.

Aanloopkosten duurzame energieprojecten

Als adviesbureau werken wij geheel onafhankelijk. Dit wil zeggen dat wij enkel een maatwerkadvies geven omtrent uw duurzame project. Ook spelen de aanloopkosten voor grote energieprojecten vaak een rol. Vaak kampen initiatiefnemers zoals Energie coöperaties met kosten terwijl de doorgang van het duurzame project niet zeker is, zoals advieskosten, leges, informatiebijeenkomsten en inschrijfgelden voor Kamer van Koophandel. In dit vraagstuk kan Enber ook ondersteunen. Afhankelijk van de provincie (Friesland, Groningen of Drenthe) zijn vaak subsidies voor de ontwikkelkosten voor duurzame projecten mogelijk. Waaronder de kosten voor ons advies. Neem contact met ons op om de mogelijkheden voor begeleiding van uw duurzame project te bespreken!

Diensten

Eerder mochten wij al onderdeel zijn van verduurzamingsprojecten als bijvoorbeeld de aanleg van verschillende (floating) zonneparken en windparken. Adviseren over duurzame energie doen wij in de vorm van analyses en strategieën. Daarnaast bieden wij ondersteuning in de uitvoering van deze strategieën door middel van projectmanagement, financieringen, Mergers & Acquisitions en het inzetten van Energy finance professionals op interim basis.

Onze naam is bekend bij diverse grote projectontwikkelaars van zonneparken. Hierdoor is Enber een uitermate geschikte partij om energie coöperaties, gemeenten en belangenorganisaties te begeleiden bij haar vraagstuk over verduurzaming van de lokale omgeving.z